Проверяват търговците на зърно в областта

23 проверки на търговци на зърно и зърнени култури се извършват от инспекторите на НАП в област Стара Загора. В тях участват служители на МВР и Агенцията по зърно и фуражи. Основната им цел е предотвратяване на опити за укриване на данък ДДС. Контролните органи извършват инвентаризации в обектите за съхранение на зърно и зърнени култури, в производствени помещения, за да установят действителните налични количества зърнени култури и съпоставката им със счетоводните документи за доставка, транспорт, съхранение и реализация на продукцията. При установяване на нарушения и несъответствия проверките ще преминат в ревизии.

Само през първото полугодие на 2012г., 11 земеделски производителя и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 3.9 милиона лева.

С действията си и предприеманите мерки, органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами, а некоректните клиенти ще трябва да изпълнят задълженията си към бюджета.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram