Планинско „Шипка – Дамасцена“ се завръща след 14-годишно прекъсване

След дълги години една  безспорна легенда в автомобилните състезания се завръща. На 15-16 август ще се проведе откритото състезание „Шипка – Дамасцена“. Според пилотите състезанието се провежда на едно изключително „мъжко трасе“, широк път,  на нов асфалт, което предполага
технично преминаване през 41 завоя, изключително шоу и наслада за автомобилните фенове.
Легендарното планинско състезание „Шипка“ е основано по повод 100 годишнината от Освобождението на България. Затова през 1978 през месец август е неговото първо издание. Веднага след това то се превръща в най-масово посещаваното събитие в страната с над 10 хиляди зрители. След 14-годишно прекъсване с ентусиазма на редица жители в долината на розите състезанието се възстановява, разказва директорът му Милен Узунов.

Изключителен екип от професионалисти са включени в организацията на състезанието. Рейс директор е също легендарно име в планинските състезания, казанлъчанинът Николай Мончев. Организаторите ще кандидатстват състезанието да стане част от планинския шампионат.

Стартът на състезанието е от изхода на гр. Шипка. Денивелацията на състезанието е 250 метра. В 5-километровото изключително атрактивно трасе са включени 41 завоя. След тренировките в съботния 15-ти август, състезанието стартира в неделя от 10:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram