Параатлетлетите ни с първи стартове на Европейското на 19 август

В неделя и понеделник, 17 и 18 август, двете групи от параатлети, националният отбор на България ще отпътува с директен полет до Лондон, за участие в Европейското първенство за спортисти с увреждания. Домакин на проявата е град Суонзи в Уелс. До мястото българските национали ще пътуват с автобуси.

даниела тодоровалjpgВ първата група заминаващи са тримата възпитаници на казанлъшкия треньор Радостин Тодоров – Даниела Тодорова, Ружди Ружди и Мустафа Юсеинов. С тях ще пътува и Дечко Овчаров заедно с треньора си Стефан Стойков. За спортистите от първия полет предстоят участия още от 19 август. Носителката на медали от международни турнири и бронз от олимпийски игри за параатлети в Пекин 2008  Даниела Тодорова стартира в дисциплината хвърляне на диск.  По програма тази дисциплина е начална за самото състезание и първите хвърляния са от 9:00 часа във вторник, като всички прояви от европейското първенство ще бъдат пряко излъчвани в Yotube. На 20 и 21 август от 15:45 ч. Даниела ще направи своите опити на гюле и в най-силната за нея дисциплина – копието.
На Европейското първенство за атлети с увреждания ще видим и трениращия в Казанлък Георги Киряков, който в продължение на повече от година работи заедно със Светла Миткова. Георги ще пътува с втората георги киряковгрупа български спортисти. Дисциплините в които участва са хвърляне на гюле и копие.
Първенството на стария континент започва на 19 август и продължава до 23 август. Атлетите ни се прибират в неделя.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram