Очаква се датата на Балканиадата по колоездене

Очаква се до дни Балканският комитет да се произнесе относно датата за  провеждане на балканиадата по колоездене за мъже елит, юноши старша, младша възраст и за младежи до 23 години, на която Казанлък ще бъде домакин. Събитието трябваше да се състои в началото на лятото, но проливните дъждове у нас провалиха намеренията на организаторите и шампионата бе отложен за есента. От комитета настояват провеждането й да бъде в края на август, а от българска страна очакванията са тя да бъде организирана в септември.

 След кратка пауза между финала на ДЛОШ по колоездене на писта за юноши младша възраст в Пазарджик и предстоящите балканиада за юноши младша, старша възраст, мъже и младежи до 23 г. и провеждането на традиционната Международна обиколка на България, колоездачите на „Лястовица” почиват. Тази събота и неделя треньорът им Живко Димитров отново събира състезателите, а в септември започва и кампанията по прием на нови попълнения в школата -11, 12 и 13-годишни деца. Управата на клуба стяга и велосипедите и екипировката, които ще бъдат предоставени на новите имена в отбора на „лястовиците”, които от догодина ще имат и своите първи стартове на шосе.

От комитета настояват провеждането й да бъде в края на август, а от българска страна очакванията са тя да бъде организирана в септември.

В началото на новия месец по традиция ще стартира и Международната обиколка на България, като тази година Казанлък няма да бъде етапен град, по финансови причини. Все пак, местният „Лястовица” и кметовете от региона ще съдействат на организаторите на Обиколката с каквото трябва, за да обезпечат безпроблемното преминаване на колоната през Розовата долина.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram