Задава се прохлада

Днес в западната половина от страната ще се задържи със значителна облачност, валежи и гръмотевици, а на изток ще е предимно слънчево. Там след пладне ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, с който ще продължи да нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат, значително в западната половина от страната, и максималните ще са от 18-22° в западните райони до 32°-34° на места в източните.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за август – ще се повишава.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър и с него температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е 17-18°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха: 29°-32°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала, вечерта по северното крайбрежие ще се усили.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram