Новини от вас: Трудният път до Долината на владетелите

Посетихме Казанлък миналата седмица на 7 август. Разбира се, че идвайки в Долината на розите не можеше да не отидем и до гробниците край село Шипка.

Разгледахме музея и попитахме персонала от къде тръгва транспорта за гробниците. Много любезно ни отговориха, че специален такъв няма. Трябва да се качим на автобус №6 по междуградска линия, за да стигнем до там.

С почуда, че рекламираната дестинация няма свой специален транспорт се отправихме към спирката на „шестицата“, по картата и след като попитахме хората на улицата разбрахм, че минаваме покрай музея на розата.

Оказа се, че и там няма спирка, тя била малко по-преди, но не сме знаели, не сме и слезли. Както и да е, шофьорът отказа да спре до музея, щели да го глобят. Обаче после се оказа, че трябва да слезем чак в селото Шипка, защото не може автобуса да спре на по-близко от тях разстояние. Нарушавал транспортната схема и естествено ще го глобят, изгонят от работа и…..Вървяхме пеша. Доволни сме от видяното. Другото е само горчилка, която се забравя, но си позволяваме да ви помолим да публикувате това писмо. Напълно добронамерени сме, докато смятаме, че други туристи няма да се хванат на пътуване с „шестицата“ и ще изгубят удоволствието да видят гробниците.

Ние сме туристи, избрали да пътуват с обществен транспорт. Много може да се види и да се научи от такива като нас. Може и да е високомерно, но точно хора с нашето хоби умеят да преценяват в кой град или село държат на комфорта на туристите и на историческите паметници, които притежават.

Успех на красивия град Казанлък, специални поздрави на персонала на музея-отлични професионалисти, любезни домакини, на които се троснахме несъзнателно, за което се извиняваме.

Сем. Стела и Иван Николови

Русе

Снимката е на редакцията

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram