МГ „Вис виталис” официално поиска от председателя на Об съвет достъп до цялата документация по сделката с „Тракия трейд”

Горещата публична дискусия по темата за дълга на Община Казанлък към „Тракия трейд” и желанието на Медийна група  „Вис виталис” да се стигне до истината за сделката и последиците от нея, налагат изваждането на поредица от документи „на светло”.

С писмо до председателя на Общинския съвет, входирано вчера с №3014/11.08.2014г., Медийна група „Вис виталис” иска предоставянето на документи, сред които копия от решенията на Общински съвет, Казанлък, взети във връзка със закупуването на имота „Инфекциозна болница”; копия от протоколите от заседанията на комисиите във връзка с продажбата на този терен и присъстващите на тях служебни лица – представители на Община Казанлък, копие от протокол с резултатите от поименно гласуване по казуса; съдебните решения, взети в резултат на обжалването на сделката; последното решение на Арбитражния съд; копие от договора за покупко-продажба между Община Казанлък и „Тракия Трейд” на терена на Инфекциозната болница.

Втората тема, която следва да бъде осветена за обществеността приключилата данъчна ревизия на общинската фондация „Чудомир. По този повод МГ „Вис виталис” изиска в същото писмо и копие от резултатите от последната данъчна ревизия на фондация „Чудомир” и направените след нея констатации и предписания.

Документите, които Медийна група „Вис виталис” от името на много граждани очаква да получи от председателя на Общинския съвет Николай Златанов, не представляват класифицирана информация, съгласно ЗРТ и други нормативни документи. В заявлението на Медийна група „Вис виталис” изрично се подчертава, че съдържащите се в документите лични данни, които съгласно ЗЗЛД  не могат да бъдат огласявани, трябва да бъдат заличени в копията.

Към медиите от Медийна група „Вис виталис” – радио „Вис виталис”, Пресс ТВ и сайтът presstv.bg, непрекъснато се отправят запитвания най-често по тези две теми. Както медиите от групата, така и наши слушатели, зрители и читатели с активна гражданска позиция проявяват интерес и искат да научат истината.

Тъй като сме убедени, че от тиражираните коментари, догадки, предположения и обвинения до истината не може да се стигне, изискахме предоставянето необходимите документи, в които тя се съдържа.

В двуседмичен срок би следвало да получим достъп до документацията, съгласно Закона за достъп до обществена информация. За да предоставим фактите на вниманието на казанлъчани такива, каквито са.

 

Медийна група „Вис виталис”

111

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram