Община Казанлък даде хляб на 30 бургазлии и на само трима местни

Само четирима от общо 31 работници, изграждащи зоната за отдих на ул. „Петко Д. Петков“, са казанлъчани. Останалите са от Бургас, откъдето е и фирмата, строяща площадката и спечелила обществената поръчка на Община Казанлък. Това разбра екип на Медийна група „Вис виталис” днес, часове след като единият местен работник бе уволнен.

50-годишният Минко Пенев се жалва в редакцията, че бил изгонен от строежа само няколко дни след подписването на шестмесечен трудов договор с бургаската „Борела” ЕООД. Изпъден бил, според него, защото не се подчинявал на нерегламентирания деветчасов работен ден и половинчасовата обедна почивка. На работа бил от 28 юли, но де факто по договор се водел от 4 август.

Техническият ръководител на обекта инж.Марияна Златева пък разказа, че Пенев наистина е помолен да напусне, защото бил мързелив и предпочитал повече да пуши цигари, отколкото да работи. Имало действително и възможност за допълнителни часове за работа при отделно заплащане, но само при желание на работниците.

Сега на обекта остават 30 работници, освен инж.Златева и още един технически ръководител, от 28-те работника само четирима са казанлъчани. Другите идвали от Бургас и били настанени в апартамент,нает от „Борела” ЕООД. Те не оставали през цялото време в Града на розите, а пристигали и си тръгвали поетапно, в зависимост от изпълняваните строителни дейности.

Тази зона за отдих струва близо 400 000 лева и трябва да е готова до средата на септември според дговора, подипсан от Община Казанлък и бургаската фирма „Борела”. Припомняме, че на обекта, даващ хляб на 30 бургазлии, местни хора не позволиха да бъдат отрязани дългогодишни дървета, както бе планирано.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram