СКАНДАЛНО, НО ФАКТ! Зам.председателят на Общинския съвет извади на показ личнни данни в Интернет!

Нено Влайков грубо погази Закона за защита на личните данни разпространявайки документ в Глобалната мрежа.

Зам.председателят на Общинския съвет в Казанлък Нено Влайков публикува в интернет договор, съдържащ лични данни на физически лица. Влайков разпространи на 9 август вечерта снимки на документа без да закрие ЕГН-та , номерата на личните карти и адресите на страните по общински договор.

Идентификационните номера, направени от Нено Влайков публично достояние, са на бившия кмет на Община Казанлък Стефан Дамянов и на управителя на фирма „Тракия трейд“, Тодор Колев.

Влайков публикува контракта между Община Казанлък и „Тракия трейд“ за продажбата на бившата Инфекциозна болница от 2007 г., в него ясно се четат данните, защитени от специален закон като неприкосновени.

Договорът е предоставен на Влайков за снимане от Община Казанлък, тъй като се съхранява в архивите на аминистрацията. За архива отговаря административният секретар Ваня Иванова, тя е част от екипа на кмета Галина Стоянова.

Зам.председателят на казанлъшкия парламент разпространи снимките в социалната мрежа Facebook. За още по-силното тиражиране на фотосите помогна общинският служител от Екоконтрола, Димир Говедаров, който ги публикува в няколко Facebook групи.

Другият разпространител на въпросните снимки с незакрити лични данни е директорката на казанлъшка детска градина и общински съветник Недка Рашева,

Титанично погазване на Закона за защита на личните данни сътвори вторият по величина човек в Общинския съвет, Нено Влайков, от когото се очаква да спазва законите на Република България. Същото се очаква и от общинските служители Димир Говедаров и Недка Рашева, постарали се ЕГН-та и номера на лични карти да бъдат видими за хиляди в Интернет.

На снимката: Публикацията на Нено Влайков във Facebook. В оригинала ясно се виждат личните данни на Дамянов и Колев, които за настоящата статия Пресс тв закри..

https://www.facebook.com/nenovlajkov?fref=ts

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram