Колоездачът Стефан Христов прегърна знамето на Стара Загора в Рио

Българският колоездач Стефан Христов, който представи страната ни по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, се завърна в родната Стара Загора и се срещна с председателя на Общинския съвет в града Емил Христов.

Старозагорецът е единственият българин в Топ 200 на индивидуалната ранг листа на Европейския тур за 2015 година, което наред с други успехи го направи представител по време на олимпийските игри. Въпреки че Стефан Христов не завърши общия старт на шосе след тежко падане на 70-ия километър, той прегърна знамето на Стара Загора. Флагът му бе специален подарък от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров преди да замине за олимпиадата.

Старозагорският колоездач днес се срещна с председателя на Общинския съвет Емил Христов, за да подари снимки от състезанието и да изрази благодарността си към ръководството на Община Стара Загора за подкрепата.

В срещата участваха и Драгомир Желев, част от щаба на спортиста, както и общинският съветник Радослав Танев. Те обсъдиха възможностите за развитие на колоезденето в града и стимулирането на младежите да спортуват.

Емил Христов връчи на Стефан Христов плакета на председателя на Общинския съвет в знак на уважение за прославянето на Стара Загора.

IMG_6665IMG_6683

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram