Второ пръскане срещу кърлежи в Стара Загора започва в петък

На 19-ти август, петък от 20.00 ч., по предварително изготвен график, започва второто пръскане срещу кърлежи на територията на община Стара Загора.

Дезакаризацията на над 730 000 дка тревни площи започва с обработката на детските и кучешките площадки в кварталите на града. На 22.08.2016г., в 8.30 часа ще започне пръскането и на 332 000 дка площи в селата. То ще се извършва вечер след 20.00 часа и трябва да приключи по график до края на месеца. Обработката на тревните площи срещу кърлежи в града ще се извършва едновременно от 3 екипа, а на детските и социалните заведения в града – от два екипа. Два екипа ще извършват обработката на тревните площи в селата от общината.

Община Стара Загора си запазва правото за промени в графика, при наличие на неподходящи климатични условия.

Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти. Копие от сключения договор с фирмата изпълнител „Д.Д.Д.- 1″ ЕООД, София, графикът за обработка и информация за препарата Бандит -10 ЕВ, с който ще се извършва обработката, са изпратени за информация и контрол до РЗИ Стара Загора.

Г р а ф и к за дезакаризация м. август 2016г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram