Уникални фотокартини в галерията

За първи път се показват фотосите от националният фотоконкурс „И днес йощ Балканът…“, посветен на 60-годишнината от създаването на Националния парк-музей „Шипка“. Откриването на изложбата е на 09.08.2016г. от 17.30 часа, а грамотите на участниците в изложбата и наградите на призьорите ще бъдат връчени на 27.08.2016г. на връх Шипка по време на националното честване на Шипченската епопея.

Казанлъшкият компютърен специалист Веселин Бонев  с първа награда от фотоконкурса, а други двама Кольо Пейчев и Деан Косев са също отличени по време на първото издание на конкурса.
Журито класира на I място с награда от 600 лв. и Златен медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ” творбата „Пазители“ на Веселин Бонев.
На II място с награда от 400 лв. и Сребърен медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ” е творбата “ Скреж – 2″ на Калин Недков.
III място с награда от 200 лв. и Бронзов медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ” се присъжда на Ирена Пейчева за творбата “ Залез – 2″.
Присъдени бяха и две поощрителни награди от по 100 лева на Деян Косев за творбата „Битката“ и на Кольо Пейчев за творбата „На Шипка всичко е спокойно – 3“.
44 творби на 20 автори ще бъдат представени в юбилейната фотоизложба, която ще бъде експонирана от 9 до 24 август 2016 г. в залата на Художествената галерия – Казанлък.
Повече подробности за резултатите от конкурса може да намерите на сайта на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram