Без жеги и днес, вали в Западна България

Днес облачността над западната половина от страната ще се разкъсва, а над източната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, над западните райони от страната ще се развива купеста облачност и на места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по морския бряг умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в крайните югозападни райони – с градус, два по-високи.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд с временни увеличения на облачността и на места в западните планински масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 15°.

Над по-голямата част от Черноморието ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността с превалявания ще има над крайните южни райони от крайбрежието. Ще духа умерен, временно до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 28° и 32°. Температурата на морската вода е 27°-28°. /www.meteo.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram