Съдът реши Галина Стоянова да покаже на журналистите отчетите за комуналната и инфраструктурна дейност

Кметът Галина Стоянова да отговори на Медийна група „Вис виталис” на поставени въпроси за дейността на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“, постанови в свое решение съдебен състав на Старозагорския административен съд.

Председателят на състава съдия Райна Тодорова отмени с това решение мълчаливия отказ на Стоянова да предостави отговори и документи по темата на журналистите.

 

Още на 20 март т.г. със заявление по Закона за достъп до обществена информация поискахме от кмета да ни даде Правилника за организация на специфичната дейност на това общинско предприятие, както и информация за дейността му, която би трябвало да е публикувана на официалната страница на Община Казанлък, но я няма. Заявихме желание да разгледаме периодичните отчети за осъществената стопанска дейност на предприятието  и ежедневните протоколи през 2014 г. за организирането, контрола и изпълнението на договорите за сметопочистване, сметоизвозване, зимно почистване и други на територията на Община Казанлък, а също и месечните, тримесечни и годишни отчети за изпълнение на бюджетната сметка Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ към Община Казанлък, както и всички останали отчети.

Но, както обикновено, кметът Галина Стоянова си замълча и не зачете питанията ни, с което усили усещането за съмнения в изрядността на работата в това предприятие.

Съдия Тодорова със съдебно решение, освен че отменя кметския мълчалив отказ, но и връща преписката на Стоянова, за да отговори на медийните ни питания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram