Пресс ТВ пророкува: Общината обяви къща в Казанлък за опасна. Събаря я, за да продаде имота?

Две седмици след като Пресс ТВ написа, че се готви събарянето на общинска къща на ул.“Кенали“ в Казанлък, започва подготовката за премахването й, установи наш репортер.

Изпреварващата информация за това, че се готви отстраняването на сградата като бъде обявена за опасна, дойде в редакцията ни от вътрешни източници от местната власт. Според тях кметицата Стоянова имала план за продажбата на терена от 3 376 кв.м и възнамерявала да го разчисти като събори жилището. Площта се намира покрай жп линията и е вероятно да е обещана на определен клиент. Членове на администрацията довериха, че били „натискани“ да подпишат документ, че къщата е рискова и в нея не може повече да бъдат настанявани хора.

Досега там бяха настанени неколцина безимотни, които от днес са навън. Според служител на общината те очаквали с багажа си на двора да ги приберат временно роднини и да чакат, докато отново се отвори възможност да обитават друго общинско жилище.

Ако наистина къщата е в състояние, негодно за живеене, то защо кметицата не се е погрижила тя да бъде ремонтирана, питат нейни подчинени, ангажирани с операцията.

Пресс ТВ за пореден път се оказва пророк, предупреждавайки, че Стоянова има опасен подход при управлението и разпореждането с общинското имущество. В предходния ни материал припомнихме само за някои терени, продадени на занижени цени и на свои хора.

Твърде е възможно и имотът на „Кенали“ да има същата съдба по пътя на тоталната ликвидация на общинската собственост в Града на розите.

Повече можете да прочетете тук:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram