Доц.Чаушев зарязан от повелителката си Галина Стоянова?

Притисната от своите кметски несгоди, кметът на Казанлък Галина Стоянова изостави своя довереник директора на Института по розата доц Георги Чаушев да се оправя сам с глупостите, които сътвори за краткото време на своето управление като шеф на научното звено.

Синдикатите му потърсиха сметка за безпрецедентните и неаргументирани съкращения на млади специалисти и майки.

Проблемите в Института по розата /ИРЕМК/ са факт. В началото на юни 2015 е извършена проверка от Селскостопанска академия. Установени са нарушения в начина на подбор и мотивите на Чаушев за извършване на съкращенията. Проверката е констатирала неточности и несъответствия в документите.

Провалената розова кампания на Института се прикрива със спекулации за лоша година. Имаше ли приходи от лавандуловата кампания не се знае.

За половин година откакто е директор Чаушен реално няма нищо свършено. Всеки петък се окопават градинките около сградите.

Провалил се вече два пъти като шеф на този институт в предходни години, той отново бе назначен като такъв през февруари 2015. В трите случая е излъчван и спускан за директор различни партии.

Добре обигран политически хамелеон, Чаушев е преминавал от отбор в отбор с натрапчивата идея да бъде отново директор и то на всяка цена, за да мачка и отмъщава, озлобен от личните си провали.

Заобиколен от неколцина лицемерни съмишленици, които му се кланят, за да се облагодетелстват. Готови на всичко заради високия пост му вменяват, че е незаменим и успешен. Макар, че част от тях ще въздъхнат с облекчение в момента, в който няма да бъде директор.

Отдавна навършил пенсионна възраст Чаушев се докопа до властта по абсолютно българско правило – партиен довереник на ГЕРБ, без значение за последствията от това.

Законодателят е преценил мъжете да се пенсионират на 63 – 65 години и да се оттеглят в заслужена почивка. Чаушев е стигнал тази възраст преди 10 години. Колко струват на бедна България работещите директори на такава възраст? Нима толкова възрастни хора трябва да се назначават в държавни структури и да служат като спирачка за развитие на по-млади хора!?

Заплатата на почти 75-годишният Чаушев е достатъчна да покрие обезщетенията за безработица на четирите майки, които той изпъди от работа, които имат деца за гледане.

Именно заради такива, жадни за власт и страдащи от мания за величие комплексирани пенсионери младите хора са пропъдени в странство. Гавра с бъдещето на България.

Чаушев – разочарование за избирателите на ГЕРБ.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram