Бареков: ГЕРБ взеха лоши решения за хората в много градове, сред които и Казанлък

Общинските съветници от „България без цензура“ в Казанлък ще продължават да бъдат в опозиция на местното управление на ГЕРБ, каза за Пресс тв лидерът на партията Николай Бареков. Той уточни, че опозиционното поведение ще се изразява в конструктивна критика, когато това се налага, за да не бъдат ощетени гражданите. „Търсим диалог и ще поддържаме такава политика”, не отрече лидерът.

Догодина „България без цензура“ на местните избори ще издигне свой кандидат за кмет на Казанлък, посочи Бареков пред наш репортер късно снощи в Града на розите. „Няма да подкрепяме кандидатури на други политически сили”, категоричен е председателят на ББЦ.

Евродепутатът е на обиколка в региона и вчера вечерта имаше среща с актива на партията си тук.

Общинският председател на „България без цензура“ Галин Георгиев ще е поставен на избираемо място в листата на кандидатите за Народното събрание на парламентарните избори през октомври, разкри Николай Бареков. В листата място ще намери и лидерката на местната младежка организация на партията, Полина Блажева, потвърди за Радио Вис Виталис Бареков.

„България без цензура“ ще се бори за 15% от гласовете на българите на предсрочния вот. Бареков възнамерява да измести ДПС от третата им позиция и да ги прати в опозиция. От областта целта е вкарването в парламента на двама или трима депутати, единият да бъде казанлъчанин.

На въпрос на Пресс тв каква ще е тактиката на старейшините от ББЦ, Казанлък, в местния парламент през следващата година, последна от този мандат на местната власт,  Бареков изясни:

 „Препоръчвам по-засилен диалог между нашата организация и общинската власт. Не е тайна, че познавам кметицата, имам диалог с нея. Знам, че има напрежение между структурата ни и нея. На този етап препоръчвам диалог, политическите разногласия не трябва да се отразяват върху решенията на Общинския съвет и не трябва да бъдат в ущърб на гражданите на Казанлък.

Трябва да се намери начин бюджетът на общината да не се раздува повече, защото дългове от 12 милиона лева за Казанлък, за мен, са повече от страховити.

Ние сме опозиция на ГЕРБ и на национално и на регионално ниво. Това не означава, че трябва да се хванем за гушите.

ГЕРБ взеха лоши решения за гражданите в много градове, в това число и в Казанлък”.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram