Три кадетки от „Казанлък волей“ призовани в националния тим

Трио от „Казанлък Волей – Багира“ впечатли специалистите и треньори с отличните си изяви за националния отбор на България по време на завършилото Балканско първенство по волейбол за девойки, родени 1998-1899 година – или т. нар. кадетки, където младите „лъвици“ спечелиха бронзовите медали.
С отличните си прояви и постоянство за държавния ни тим блеснаха 15-годишни волейболистки на „розите“ Василена Папанова, Диана Казакова и Златина Салабашева.
Трите бяха повикани от националната селекционерка на девойките младша възраст Десислава Величкова и мениджъра на тази възрастова група Стоян Гунчев-Чугуна в девическия национален отбор на България при кадетките още за силен международен турнир в Чехия, а сега на Балканиадата в Казанлък те отново напълно оправдаха очакванията, коментира специалистите.
Две от тях дори, освен бронзови медали спечелиха с изявите си и индивидуални отличия. Разпределителката Василена Папанова умело дирижираше своети съотборнички в държавния ни тим и беше определена единодушно за най-добър изпълнител на сервиси по време на балканското първенство.
Диана Казакова и Златина Салабашева също показаха много добра класа. Двете казанлъчанки могат да играят еднакво добре на два поста и закономерно бяха призовани в състава на националките. 183-сантиметровата Диана Казакова по традиция е посрещачка, но играе с успех и като диагонал. 170-сантиметровото титулярно либеро на тима на младшата възраст на „Казанлък Волей – Багира“ Златина Салабашева пък се справя много добре и като посрещачка в своя отбор. За националките Салабашева игра с успех като либеро и също единодушно бе избрана от треньори и спеицалисти за либеро №1 на Балканското първенство.

Според специалистите триото казанлъчанки се очертават в бъдеще като титулярки в девическия държавен тим на България при старшата възраст.
Иначе Балканиадата при кадетките премина при отлична организация, създадена от страна на домакините и организаторите от спортен комплекс „Багира“ и „Казанлък Волей“.
Балкански шампионки и златните медали заслужено спечелиха младите волейболистки на Турция, които събраха общо с 12 точки и останаха недостижими на върха.
На второто място със среброто се окичиха волейболистките на Сърбия със 7 точки, изпреварвайки нашите националки.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram