Топ журналистка: БСП използва HAARP, за да докара слънцето над Бузлуджа

Топ журналистка от Казанлък „разплете“ загадката на времето на Бузлуджа миналата събота, когато на събора на социалистите мъглата и дъждът се смениха със слънце, минути преди да започне митингът.

Според  Деляна Бобева намеса за рязката промяна в метеорологичните условия имала системата „Харпър”.  В националния ефир на Дарик радио топ репортерката от Казанлък разказа  на слушателите, че  със сигурност е била използвана „Харпър”, за да разсее облаците и дъжда в полза на слънцето. За  тази цел достъпът на хора пред „Историческа поляна” бил забранен с ограждения, премахнати веднага след появата на слънчевите лъчи.

Любителите на сенчестите теории сигурно са се досетили, че напористата журналистка е искала да свърже контрастите на природата с някаква употреба на зловещата система HAARP/според журналистката ХАРПЪР/.

За HAARP /Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние/, се твърди от привържениците на мистериите и загадките, че е новото климатично оръжие, чрез него тайни кръгове на планетата целят налагането на нов световен ред.

Говоренето за HAARP става особено интензивно във форумите на любителите на теориите на конспирациите, когато стане въпрос за природни катаклизми.

Дали Деляна Бобева намекна за връзки между социалистите у нас и служителите на военновъздушните сили на САЩ, работещи в базата на HAARP в Арктика, не е ясно. Или просто е решила да добави този „нюанс” към репортажа си, сторил й се атратктивен.

Различни учени коментират, че HAARP е привлекателна за конспиративната мисъл, защото „целите й изглеждат дълбоко мистериозни за тези, които са научно неинформирани“.

 

Деляна Бобева разказва за HAARP/т.н.ХАРПЪР/:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1305006&audio_id=176026

Снимка: Христо Христов

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram