Нашите ветерани отново с купи и медали от състезание

На 1 и 2 август край  родопското с. Ягодина се проведе първото състезание по дневно и нощно ориентиране, съорганизатор на което бяха опитните ветерани от казанлъшкия клуб „Орлово гнездо“ с председател Христо Ангелов.
Отново с медали в своите възрастови групи са калените в  ориентирането състезатели на Казанлък. При жените 50-годишни Мариана Димитрова отново бе най-бърза, а с второ място при мъже над 60 години е Павел Михалев.
Над 100 участници от страната и състезатели от Македония и Щвейцария се съревноваваха в двата старта през почивните дни. Състезанията по ориентиране за купа „Родопея“ и по нощно ориентиране за купа „Ягодина“ бяха организирани от БТС, Българска федерация по ориентиране и ТД „Родопея“. В тях участваха деца над 10 години до над 60-годишни при мъже и жени.
Класиралите се на първите три места във всички възрастови групи в отделните  състезания получиха възпоминателни призове. Първите три места в комплексното класиране за отделните състезания бяха наградени с купи. Cъcтeзaниятa бяxa в чecт нa 120 гoдишнинaтa oт opгaнизиpaния тypизъм и cъздaвaнeтo нa Бългapcĸия тypиcтичecĸи cъюз.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram