Купуват влакчето с пари, предназначени за културни дейности

 

Атракционното влакче ще бъде придобито от Общината с пари от перото за културни дейности.  Кметът ще брои на собственика на влакчето Георги Георгиев  44 780 лева, които са част от спестените от миналата година 70 532 лева от дейност 759 „Други дейности по културата”.

Общината след сделката ще стане собственик на влекача с вагончетата, макар да стана ясно, че влакчето няма изискуемите по закон сертификати за техническа годност и превоз на пътници.

Новото  возило ще продължава да бъде с бургаска регистрация, но ще бъде зачислено в Казанлък в графата при каруците. Това реши Общинският съвет миналата седмица, одобрявайки предложението на кмета Стоянова.

Закупуването на влакче е идея на кметството от миналата година, то трябваше да обслужва Долината на тракийските владетели. През юни самоделката с купе от УАЗ и двигател на „Мерцедес” обикаляше пешеходната зона. От КАТ отказаха да я пререгистрират, заради липса на редица документи, но общинарите измислиха начин то да бъде дефинирано като бавнодвижещо се ППС и да влезе в регистрите на Общината, вместо на „Пътна полиция” като орган, извършващ регистрациите на превозни средства по Закона за движение по пътищата.

vlak4e

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram