Миков и Манчоров в унисон за нуждата от нов модел на управление на Общината

Да разговарят за кратко на Бузлуджа екип на Пресс тв забеляза председателят на БСП Михаил Миков и кандидатът за кмет на Община Казанлък Стефан Манчоров. Какво са си казали лидерът на левицата и икономистът-претендент за кметския стол ще остане тайна.

 

Близки до Манчоров разкриха само част от разговора, в който Миков го е поздравил за решимостта  да се впусне в съревнованието като представител на реалния сектор, за сериозно обмислената инициатива да участва в надпреварата с тежестта на личната си експертност и обществен престиж. Председателят на БСП е бил впечатлен от мотивите за издигането на кандидатурата на Стефан Манчров и от авторитетната подкрепа на съмишлениците му.

На пресконференцията при представянето на Манчоров, два дни преди бузлуджанския митинг, бе заявено, че една от причините мислещи, мъдри и доказани хора от стопанската сфера да посочат свой кандидат в негово лице е печалният факт, че е скъсана връзката между Общината като администрация със стил на капсулирано упраление и гражданския и бизнес сектори

Миков и Манчоров са обменили думи по някои общи констатации за настоящата икономическа и политическа обстановка. Според 55-годишния икономист сегашният модел на местно управление е изчерпан и е време да бъдат приети нови предизвикателства. С достатъчно ресурси разполага Общината, за да се вземат мерки и да се промени начинът на управление, свеждан досега единствено до разпродаване на собствеността й. Може да се направи много за бизнес-средата, за по-устойчива икономика, за дългосрочна заетост и стабилни доходи. За съжаление общинските администрации с партийни мандати се държат повече като организатори на обществени поръчки, разпределители на делегирани бюджети.

Миков пък на събора на социалистите на Историческа поляна остро разкритикува дясното упраление и на местно ниво, определяйки го като консуматорско и съществуащо единствено заради властта, превърнало разпределянето на обществени поръчки като „начин на развитие“. Той също посочи и алтернативите на социалната идея като стопираща потъването на българите и като ресурс за бъдещо справяне с олигархията по места.

Сподвижници на Манчоров не скриха, че в разговора му с Михаил Миков е имало място и за уговорка за последваща среща, но спестиха параметрите й. Не било изключено тя да се състои съвсем скоро.

Стефан Манчоров бе засечен да разменя мнения и с председателя на ПЕС Сергей Станишев, а по-късно бе забелязан в компанията на Ангел Найденов, Кристиан Вигенин, Атанас Мерджанов.  Стари познайници се оказаха с кмета на Сливен ген.Кольо Милев, с него и със сливналийката Вероника  Делибалтова-председател на Младежкото обединение в БСП, Манчоров води дълъг и емоционален разговор, чиито теми остават забулени.  Най-дълго кандидатът за кмет се задържа при депутата от нашия район Драгомир Стойнев, а преди да си тръгне от върха се усамоти за разговор до трибуната с областния лидер на БСП Васил Самарски.

 

Manchorov Mikov1

 

 

 

 

 

11791830_882810075101615_470242950_n

 

 

 

 

 

 

 


Manchorov Buzludja

 

Manchorov Drago Stiynev

Manchorovq gen Milev Sasho Minchev

 

 

 

 

 

Mancorov i stoletnik

Manchorov Milev Delibaltova Samarski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manchorov Vigenin Samarski

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram