Заралиев стана шампион на пистата в Пазарджик

Казанлък има още един златен медалист тази година от пистов шампионат – това е състезателят на КК „Несебър“ Станислав Заралиев, който стана първи на издръжливост по точки. С набор от 25 точки в общото класиране Заралиев заслужи златния медал за отбора си. „Несебър“ се яви на шампионата в Пазарджик на 1 и 2 август с четирима състезатели, трима от които са казанлъшки възпитаници. Освен Заралиев, за двете трети места в отборните класирания на „Несебър“, заслуги имат Момчил Робов и Иван Мухтаров. Клубът със завидно казанлъшко участие, не само сред състезателите, е с две трети места в отборното преследване и в отборния спринт.

Момчил Робов направи най-добро представяне в индивидуалното класиране спринт с 14-то място. Още едно 14-то място от 28 участници има Робов в дисциплината „200 метра летящ старт“, където Иван Мухтаров е 20-ти, а Заралиев – 26-ти.

Най-добър резултат от съотборниците си Мухтаров показа на 4 000 метра „индивидуално преследване“ с 5,26,93 мин.

Последният държавен шампионат на писта в календара на БКС е за юноши старша възраст. Домакин на проявата е Пловдив на 15 и 16 август. „Лястовиците“ ще участват в него с пълния си състав.

След месец , клубът се кани да организира общоградско състезание по колоездене за ученици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram