Кметът на Общината посети селата Овощник, Дунавци и Копринка

В срещата на кмета на община Казанлък Галина Стоянова с кмета на село Овощник Иван Колев участваха Сребра Касева – началник на Кабинета на Кмета и общинските съветници Иван Гитев и Аксения Тилева. Кметът на Овощник разказа пред присъстващите за текущите проблеми в селото. Г-жа Стоянова се запозна с работата на двата местни спортни клуба. На спортистите по борба тя обеща финансова подкрепа за платнище за дюшеци, а на футболистите – контакти с потенциални спонсори на клуба.  Членовете на Пенсионерския клуб в Овощник в момента си изграждат нови помещения и от страна на Общината и Общинския съвет – Казанлък пенсионерите ще получат съдействие за оборудване и обзавеждане на новото място. Представителите на селското ръководство се похвалиха, че откакто са монтирани на доброволни начала камери за видеонаблюдение кражби в селото няма. Като положителни примери бяха посочени пълната детска градина и съвместната й работа с училището в село Овощник. На сградата на учебното заведение предстои саниране.

 

Модели за добри практики при взаимодействие между институциите на местната власт бяха обсъдени на срещата в село Дунавци. В разговорите, заедно с кмета на Общината и кмета на село Дунавци Ганка Богданова, участваха Сребра Касева – началник Кабинет и директорът на общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ Никола Чалъков. От Общината обещаха подкрепа на читалището за участие по програми за частични ремонти на покрива и дограмата. Бяха обсъдени възможностите за разкриване на здравен кабинет в селото, както и вариантите за предоставяне на сградите на местното училище и детска градина за друго ползване. Г-жа Стоянова обеща съдействие с общински специалисти за укрепване на църковната ограда. От църковното настоятелство със задоволство споделиха, че камбанарията е нова и сградата на самата църква – добре поддържана.

 

Последното посещение в обиколката на Кмета за деня бе в първото по брой население на територията на Общината село Копринка. На срещата към представителите от община Казанлък се присъединиха общинските съветници Стефан Драганов и Генчо Генчев. С кмета на селото Стойчо Василев и представителите на местните институции бяха разгледани резултатите от работата им през първото полугодие. От първото санирано училище в Общината с тревога алармираха за намаляващия брой на децата, които постъпват в местното учебно заведение, въпреки прекрасната база, включително безжичен интернет. Бяха коментирани и последните промени в образователното законодателство. По време на срещата бяха обсъдени и настоящата ситуация с детската градина, която има нов млад директор, със сериозни амбиции да стабилизира и освежи съществуващата база, защото деца в Копринка има. Работата на читалището и пенсионерския клуб в село Копринка получиха положителни отзиви от всички присъстващи за активната и разнообразна работа. Участниците в разговорите бяха единодушни, че всички хора в селото трябва да търсят начини да задържат младите.

Пресцентър на община Казанлък

 

Ovoshtnik_2 Dunavci_1 Dunavci_2 Koprinka_2 Ovoshtnik_1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram