Кметът на Долно Изворово е №1 за юли

Ферид Бекиров печели в класацията на Община Казанлък по населени места през месец юли. Интернет вотът бе в категорията „Развита инфраструктура – благоустрояване на селищната среда, полезни придобивки за населеното място.“ Жителите и приятелите на селото отличиха Бекиров в надпреварата с останалите представители на местната власт по места с категорична преднина.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави колегата си и му пожела спокойна работа. Победителят си пожела здраве, за да успее изцяло да смени водопровода в Долно Изворово.

Ферид Бекиров е известен като рекордьор за най-дълго управляващ кмет в цялата община. На кметския пост застава през 1995г., когато селото е на воден режим. До сега, когато е избран за шести път от своите съселяни Бекиров е изградил 100% нова канализация, 40% смесена водопреносна мрежа, 4 нови водохващания, като всички улици, с подменени тръби са асфалтирани. В селото се радват на 3 чешми и 2 детски площадки.

В Долно Изворово живеят близо 800 жители, почти по равно мюсюлмани и християни. Има много деца, а най-възрастният долноизворец е на 95 г. Бекиров е единственият кмет мюсюлманин в община Казанлък. По време на втория си мандат изгражда минаре към селската джамия, а преди четири години успява да открие за православните жители християнския храм „Свети Георги Победоносец“. И двата молитвени дома са построени само с доброволен труд и дарения.

През всичките 22 години като кмет Ферид Бекиров се кълне да служи еднакво и на мюсюлманите, и на християните в Долно Изворово, които го преизбират с рекорден брой гласове.

Вотът за кметове по населени места през месец август е в категорията „Сигурност за гражданите – добро сътрудничество с органите на реда, ниска престъпност, осигурена охрана, камери, доброволни отряди“.

Условията на класацията са публикувани на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската надпревара, организирана от Общината е да поощри добрите практики по места, които правят живота на хората по-добър.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram