Варненска фирма спира изграждането на канализация в Крън

Това потвърдиха от юридическият отдел на община Казанлък.  Фирмата „БИЛДИНГ ПРОДЖЕКТ 1“ ООД обжалва процедурата за възлагане на обществена поръчка по първият етап от проекта за изграждане на канализация в град Крън, за което има законова възможност. Жалбата е подадена в КЗК, но от там са отхвърлили всички мотиви на варненската фирма.

Фирмата жалбоподател се възползва от дадената и възможност и отново обжалва процедурата на Община Казанлък, този път пред Върховният административен съд, като последна инстанция.

До приключване на административните процедури, обаче, не може да стартира 1-ят етап от проекта за канализация на Крън. Ако те се забавят още, общината няма да може да усвои над 1,6 милиона без ДДС за този първи етап, тъй като и времето ще напредне и възможността за изкопни работи през зимата ще е невъзможна.

През последните повече от 30 години по голямата част от Крън няма канализация, което пречи и за асфалтиране улиците на града. 

В гневен пост в социалните мрежи, кметът на града Теменужка Люцканова заяви:

„В правото сте граждани на гр. Крън да хулите, но отправете острите си реплики към хората „облечени” в думата ЖАЛБОПОДАТЕЛИ!
БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ НИЕ НЯМА ДА СЕ ПОДАДЕМ НА ТАЗИ УПРАЖНЯВАНА ПРОЦЕДУРА И ЩЕ ОТСТОЯВАМЕ ПРАВАТА СИ И ЩЕ СПЕЧЕЛИМ !!! КРЪН ЩЕ ИМА СВОЯТА КАНАЛИЗАЦИЯ НА ПУК НА ВСИЧКИ СКЕПТИЦИ И НА ТЕЗИ, КОИТО ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ТЯ ДА НЕ СЕ СЛУЧИ! 
И както е рекъл народа – По-добре късно ,от колкото никога! / но защо да е така…/“

От общината потвърдиха, че към момента на подаване на жалбата, варненската фирма не е била вписана в професионалния регистър на строителите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram