Успешно завърши 9-дневният поход на казанлъшки туристи, изминаха над 200 км.

Ентусиасти от Казанлък и Стара Загора се включиха в организираните от двете туристически дружества „Сърнена гора“ – Стара Загора и „Орлово гнездо“ походи да прекосят родината, изминавайки класическия маршрут Ком-Емине(Е3), разделен на три етапа в три последователни години.

Прекрасна идея за всички, които мечтаят да преминат по този легендарен маршрут, но нямат време и възможност да направят това наведнъж.

Началото беше поставено с първия етап – от 15 до 23 юли, който включваше поход от връх Ком до прохода Беклемето, близо 202 км.

Маркировката по Е3 от републиканската мрежа е сравнително добра. Изключение прави участъкът от прохода Витиня до х. Чавдар, където от средата на прехода почти до хижата се губи. Посрещането по хижите по трасето беше на добро ниво, но не може да се каже същото за състоянието им, разказват след завръщането си планинарите.

Настроението на всички участници (15 човека) е прекрасно. Заредени сме с много положителни емоции, чудесни спомени, а общото мнение е, че 9-дневният преход е един чудесен формат – без излишно насилване на организма и без травми, съобщават участниците в приключението, което скоро ще има своето продължение.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram