Общината спря обществена поръчка с порочни условия

Община Казанлък е прекратила провеждането на обществена поръчка заради обявени в нея условия, които „биха довели до облагодетелстването или елиминирането на определени лица и по този начин до нарушаване на принципите на закона на свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност и недопускане на дискриминация на кандидатите“.

Поръчката е за 4 999 990 лева за „изпълнението на строителни и монтажни работи, изразяващи се в изграждане /ново строителство/, реконструкция /основен ремонт/, текущ ремонт, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на улици в гр. Казанлък, населените места в община Казанлък и общинската пътна мрежа“.

В обявлението за поръчка № 00119-2018-0004 от 23 май 2018г. са конкретизирани марките на строителната техника, които представляват предпочитане най-вероятно на определен кандидат.

В Таблица №1 „Спецификация на машини“ е отбелязано, че участника следва да разполага с: мултифункционален багер JCB, пътна фреза /тип Виртген/ и асфалтополагач /тип Фьогеле/.

Освен това в раздела „Ценово предложение“ е посочен критерий „квадратен метър“, но не и дебелината на бетоновата настилка /кубичен метър/.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram