Мая показа, че ще е надпартиен омбудсман на всички българи и не се яви на Бузлуджа

Новоизбраният омбудсман на републиката Мая Манолова не се качи на събора на левите на Бузлуджа и по този начин показа воля да бъде надпартиен обществен посредник на всички българи.

За присъствието й на Историческа поляна потвърди пред БНР преди ден Станислав Владимиров – секретар на Националния съвет на БСП, но днес тя не бе забелязана там, макар и да бе издирвана от мнозина нейни почитатели. За твърдото решение на Манолова да заяви позицията си на независим посредник между българите и институциите  и да не пътува за събора на БСП, разказа за Пресс тв Ангел Найденов, депутатът-социалист, с когото Мая дели един покрив и чиято деликатна подкрепа за половинката му камерите на БНТ показаха по време на изслушването на кандидатите за нов омбудсман.

 

Манолова бе избрана на 30 юли за омбудсман със 129 депутатски гласа. От трибуната на социалистическия събор лидерите на ПЕС Сергей Станишев и на БСП Михаил Миков определиха като сериозно постижение изборът й.

Миналата година на Бузлуджа бе особено модерно селфито с Мая, тези, които и тази година очакваха снимка с пиперливата кюстендилка, останаха леко разочаровани.

На снимката горе: Мая Манолова през 2014 г.на Бузлуджа, преследвана от множеството за селфи /снимка КРОСС/,

На снимката долу: Ангел Найденов пред Пресс тв: „Мая вече има надпартийни  ангажименти“

 

Angel Naydenov

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram