Галина Стоянова – кмет от ГЕРБ: Скъсахме си задника…

Галина Стоянова обясни за задните си части пред старейшинството, селските кметове, журналисти и гости.

 

Непристоен език се ля в изобилие от президиума на властта на днешното заседание на Общинския съвет.

Жаргонни изрази употреби кметът Галина Стоянова, каруцарските сравнения тя използва по повод своята и тази на екипа й работа.  Неподобаващият на дама и делова жена изказ бе придружен и от раздаване на квалифакации и забележки от трибуната към общински съветник.

Непремерените реплики, част от които при дадена й от председателя на Общинския съвет дума, друга част като подмятания по време на изказване на старейшина.

Невъздържаността на кмета Стоянова явно отключиха думите на съветника Васил Самарски от БСП:

Васил Самарски: Ясно да кажем, че дългът на Общината е 9,100 хил. лева, толкова ще бъде в края на годината. Неразплатените и просрочени задължения, по справка от Общината, са 2,200 хил. лева. Натъкваме се и на още един дълг от 3,500 хил.  лева по спечелено от „Тракия трейд” дело. И нека не си играем с понятията дълг, задължения или всички заедно.

В края на годината Община Казанлък ще има финансов ангажимент  от 15 милиона лева. Да, някои от тях ще бъдат изплатени, ако си изпълним  европроектите както трябва и Общината не понесе санкции, за това не можем да гадаем, да не дава Господ да има санкции.

Считаме, че в момента Общината не може да поема повече задължения, защото тя и без това все повече задлъжнява.

Галина Стоянова: Ако не бяха тези европроекти, заради които си скъсахме задника да работим, не знам какво щеше да се случи с тоя град, след като го оставихте опоскан.

Васил Самарски: 9,100 хил.лв. дълг ще има Общината в края на годината и не заблуждавайте гражданите, те трябва да знаят. Написали сте дълга и сте се подписали.

Когато поехте този мандат,  цифром и словом се оказа, че Стефан Дамянов Ви е оставил 2,200 хил. лв. неразплатени задължения /реплика от Галина Стоянова отзад: „Глупости!”/. Вие стигнахте 15 милиона дълг. /отново подмятане от кмета „Глупости!”/

 

Галина Стоянова: Господин Самарски, прекалявате с Вашата липса на морал и задръжки!

sam gal

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=K7ygZPkDVTg’]

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram