Задължават кмета да изготви наредба за административното улеснение на инвеститорите

Местният казанлъшки парламент трябва да възложи на кмета изготвянето на наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение. Документът трябва да е готов до края на август. Очаква се на днешното си заседание Общинският съвет да задължи кмета да разработи наредбата, която да е във връзка с изискванията на Закона за насърчаване на инвестициите.

Наредбата трябва да осигурява провеждането на политиката за насърчаване на инвестициите на територията на общината при разработването и изпълнението на общинския план за развитие и на програмата за неговото изпълнение; да съдейства за прилагането на мерките за насърчаване на инвестициите по цитирания закон; кметът по тази наредба да издава сертификат за инвестиционни проекти с общинско значение и прилага насърчителните мерки от неговата компетентност.

С документа трябва да регламентират условията и реда за издаване на сертификати клас „В” и прилагането на мерките за насърчаване на инвестициите.

Инвестициите с общинско значение, получили сертификат за клас ”В”, се насърчават за изпълнение на инвестиционния проект чрез съкратени срокове за административно обслужване, предоставяно от общината, на чиято територия се осъществява инвестицията;

индивидуално административно обслужване, предоставяно от общината, придобиване право на собственост или ограничени вещни права върху имоти – частна общинска собственост.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram