Децата от „Лято в библиотеката“ опознаха галерията и музея

„Опознай родния си град“- патриотична експедиция организираха за участниците „Лято в библиотеката“ наставницети им от Общинска библиотека „Искра“.

След като се запознаха с тайните на библиотеката, децата сами поискаха да тръгнат в поредната патриотична експедиция до културните институти с националния флаг в ръце. А после… Бяха възхитени и много внимателно проучваха местната богата художествена и материална култура на родния Казанлък, илюстрирана в богатите експозиции на Художествената галерия и Историческия музей „Искра“. Някои за първи път престъпиха в тези светилища на духа и се изпълниха с почуда, респект и спомени, които ще пазят искрата на родолюбието.

Малчуганите от инициативата „Лято в библиотеката“ благодарят изключително на Катя Христова и Женя Димова от Художествена галерия, Казанлък и на Чавдар Ангелов от музей „Искра“ за проявеното внимание и съпричастността им към идеята на библиотекарите децата да се запознаят с богатството на културните институти в града. Да запомнят, че да си роден в Казанлък или корените да са от тук е чест. Благодарности малките казанлъчани изказват и на директорите на галерията и музея- Христо Генев и Момчил Маринов, които също са съмишленици.

1051

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram