Френската публика на крака пред павелбанските „Детелини“

Вчерашният ден от Международния фолклорен фестивал във Франция отново бе наситен с множество събития за „Детелини“.

В ранния обяд представителна делегация от ръководители и танцьори взе участие в официалната церемония по откриването на фестивала в Община Монтиняк. Всички участващи държави бяха посрещнати от домакините от Общинската администрация и президента на Международната фолклорна организация, ЦИОФФ, за Република Франция. „Детелини“ подариха на кмета традиционни български сувенири.

А иначе по-рано  преди официалната част нашите танцьори поднесоха благодарности на гидовете, които неотлъчно следват павелбанци по време на престоя в Монтиняк и околностите.

Вечерта ще се запомни с грандиозния спектакъл, който „Детелини“ оркестър „Арсенал“ изнесоха пред публиката в съседния фестивален град „Обжа“. Френската публика аплодира бурно танца „Шопска сюита“, който бе изигран с много хъс и енергия. „Детелини“ завършиха с „Пролетно настроение“, а френските гости станаха на крака пред великолепната презентация на българския танцов шедьовър.

Преди и по време на концерта бе разкрит и специален щанд с български традиционни етерично-маслени продукти, който предизвика голям интерес сред гостите на фестивалната програма.

По път за връщане към Монтиняк в автобуса павелбанци пяха български народни и възрожденски песни.
Това е засега от Франция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram