Общината иска нови наемни цени за гаражите и стоматологичните кабинети

Нови, по–ниски месечни наемни цени за ползване на общинските гаражи, предлага кметът Стоянова да бъдат гласувани утре от Общинския съвет. Прредложението е  за промени в Наредба №15, с която се определят общинските такси.

Намите са разчетени спрямо квадратурата на гаража и мястото му в съответната градска зона.

Досега за първа зона беше 4,00 лв., но намалява на 3,20, за втора зона от 3,00 лв. пада на 2,40, а в трета и четвърта зона вместо 2,50 лв. да стане 2,00 лева предлага Галина Стоянова на старейшините.

В останалите населени места на общината се намалява цената за ползване на общински гаражи от 1,50 лв на 1,20 лв.

Месечната наемна цена на паркоместа в подблоковите пространство на жилищни сгради се определя в размер на 1,60 лв./кв. м вместо досегашните 2,00 лв.

За  радиотехнически съоръжения общината започва да прибира наем, определении са по 12 лева на месец в предложението.

 

За кабинети по дентална медицина и лаборатории, отдавани от Общината под наем на стоматолози и лаборанти наемите скачат двойно. В Казанлък от 2,00 лв. за квадрат вече ще се инкасират по  4 лева, в Крън, Копринка,  Шейново,  Енина и  Бузовград новата цена от 2,00 скача на 3,00 лева. В Средногорово,  Горно Изворово и  Голямо  Дряново старата цена бе  0.50 лв., предвижда се да стане 1,00 лев.

За няколко села цената на кабинетите се намалява:  Овощник,  Хаджидимитрово, . Шипка, и. Кънчево,  Ръжена,  Розово,  Горно Черковище, . Черганово,   Ясеново,  Долно Изворово и  Дунавци–става  1,00 лв., в момента е  2 лв.

Проектът предвижда още наеми за ползване на спортните съоръжения, цените за нелицензирани клубове и лицензираните са дифернициране в полза на вторите.

Създава се Механизъм за почасово отдаване под наем на помещения в училища, детски градини и обслужващи звена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram