Независимият кандидат за кмет Стефан Манчоров: Нужен е нов модел на управление на Общината!

„Време е да се прави истинска политика в община Казанлък”, категоричен е икономистът Стефан Манчоров, чиято независима кандидатура за кмет бе издигната от Rнициативен комитет днес. Явяването на Манчоров на местните избори наесен е дълбоко и сероизно обмислено от него решение.

Според 55-годишния банкер сегашният модел на местно управление е изчерпан и е време да бъдат приети новите предизвикателства. С достатъчно ресурси разполага общината, за да се вземат мерки и да се промени начинът на управление, свеждан досега единствено до разпродаване на собственост.

Може да бъде направено много в общината, може да се направи много за бизнес-средата, за по-устойчива икономика, за дългосрочна заетост и стабилни доходи. За съжаление общинските администрации с партийни мандати се държат повече като организатори на обществени поръчки, разпределители на делегирани бюджети, а самата дума „делегирани” означава, че те са разпределени много преди това.

„Онова, което се прави основно и в последно време е да се разчита основно на средства от европейски програми, в което няма нищо лошо. Получава се така, че в годините тези средства са на приливи и отливи, ЕС разрешава на България да усвоява средства, икономиката цъфти, но има моменти, когато ЕС решава, че няма да отпуска ресурс, заради начина на усвояването му и прозрачността, което дразни всички ни  с достигането им до определени фирми и тогава идва масовото разочарование. След няколко години средствата от ЕС ще спрат. Затова още от сега общината трябва да изработи екшън-план, за да бъде посрещнат този удар”, коментира още независимият кандидат за кмет на Община Казанлък. Той вярва, че е нужен напълно нов модел на управление.

Стефан Манчоров ще работи с този общински съвет, който изберат казанлъчани. Ще заложи приоритетно на професионализма и доверието на хората, които ще споделят с него попрището на кмет.

„Ще опитам да привлека вниманието на хората, които не гласуват”, заяви Манчоров и уточни, че няма да сформира листа с общински съветници.

„Човек на цифрите”, така нарече себе си Манчоров, който може и в сегашната законова рамка да стартира изграждането на един устойчив модел на общинско управление.

В Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на банкера  са  бизнесмени, военни, културни деятели и общественици. Стефан Манчоров в момента е директор на „Инвестбанк“, Казанлък. Роден е през 1960 година. Има магистратура по счетоводна отчетност в УНСС. Работил е като главен счетоводител в „Арсенал“, „Балкантурист“, бил е директор на банкови клонове и офиси в Казанлък. Три мандата е заместник – председател на Съвета на директорите на „Завод за пружини“. Вече 18 години е председател на Ловно – рибарско дружество „Сокол“ – Казанлък и носител на званието „Заслужил деятел на ловното и риболовното движение в България. Женен с две –има  син и дъщеря и има 4-годишно внуче.

11793234_881833315199291_1902149555_n

11824082_881833305199292_261201271_n

11749751_881833371865952_1298102223_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram