Гражданско общество, като алтернатива на Корупцията и корпоративния вот!

Казанкък има първата кандидатура за Кмет на Общината и тя е познато лице – Стойчо Чичеков.

Номинацията му е направена от Съюза на Свободните Демократи, а е подкрепена от формацията Народен съюз, която включва – Земеделски народен съюз, Съюз на свободните демократи, Гергьовден, БДС Радикали, БAСTA, част от БДЦ и Гражданското сдружение Бъдеще и Развитие за България и др.

И за да разкаже повече за своите виждания и планове за развитието на Община Казанлък, екс общинският съветник от ОбС-Казанлък не даде брифинг както обикновено правят политиците, а по нашенски седнахме на мегдана на по чаша кафе под лъчите на жарещото юлски слънце.

Но понеже на него източните философии не са му чужди, а аз дълги години тренирах духа и тялото си с йога, решихме, че няма защо да се крием. Защото ние не правим заговори, не градим конспирации и не ни е страх от жарките лъчи и високите температури, при положение, че всеки един от нас е преминал през редица горещи битки в ежедневието си. И на пъпа на града с чаша кафе се отдадохме на приказки. Приказки за политика и още нещо:

– Отново се задават местни избори. В каква роля ще те видим в тях?

– Номинирам съм за кандидат в надпреварата за Кмет на Община Казанлък. Номинацията е направена от Съюза на Свободните Демократи и е подкрепена от формацията: Народен съюз, която включва – Земеделски народен съюз, Съюз на свободните демократи, Гергьовден, БДС Радикали, БAСTA, Част от БДЦ и Гражданското сдружение Бъдеще и Развитие за България и други.

– Каква е каузата ви днес?

– В момента работим на местна територия за разширяване на този съюз и за привличането на още малки и патриотични партии към него. Искаме да предложим на казанлъчани листа за общински съветници, които са експерти и представители на различни граждански формации. Целта ни е да постигнем максимално представяне на „Гражданското общество” в Общинския съвет на Казанлък, за да отстояваме интересите на хората и да допринесем за развитието на Общината.

– За пореден път – какви са политическите убеждения на Стойчо Чичеков?

– Вярвам че, на всички стана ясно през последните 25 години, че това е пътят, това е и бъдещето на България – Обединено и силно гражданско общество, като алтернатива на Корупцията, подхранвана от разделението и системата на политическите партии.

– Вашият подход не дублира ли идеята за гражданската листа на „Експерти за Казанлък“?

– Не! Тяхната листа представлява „корпоративния вот“ и по-скоро тя беше подмяна на нашата идея за гражданска листа от 2003 година – „ВОЛЯ ЗА ПРОМЯНА”!”

– Какви са шансовете за успех на тази формация и на кандидатурата ви за Кмет?

– Лично аз нямам болни амбиции да ставам Кмет, но преди повече от 10 години заявих, че нямам и притеснения да се изправям срещу статуквото и да се явявам, за да покажа на обществото, че има алтернатива! Повече от ясно е, че силната кандидатура ще бъде представителя на ГЕРБ и сегашен Кмет – Галина Стоянова и ще се радвам, ако достигна балотаж срещу нея.

Колкото до шансовете на листата ни – те са големи! Както казах – листата ще е съставена от представители на различни граждански формации – хора доказали се в обществото, от експерти и представители на малкия и средния бизнес в Казанлък. Гаранция за доброто ни представяне са силните кандидатури и „преференциалния вот“. Той дава шанс на всички участници в листата и на практика всеки има мотивацията да работи за своята кандидатура, но всички ние ще играем като един отбор – представители на Община Казанлък!

Пожелавам Ви успех на местния вот на есен и вярвам, че по-доброто предстои!

Яница Станчева – в. Долина

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram