Три казанлъчанки с бронз от Балканиадата по волейбол

Националният отбор за девойки младша възраст завърши със загуба Балканиадата, която се проведе в Казанлък.

В последния ден от надпреварата  допуснаха тежка загуба с 0:3 (22:25, 10:25, 22:25) от тима на Турция и останаха на трето място в крайното класиране с актив от 4 точки.

Победителки станаха именно състeзателките от Турция с 12 точки, а на второ място се класираха волейболистките на Сърбия със 7.

В другия мач от последния ден на надпреварата в града на розите Румъния спечели с 3:0 (25:21, 27:25, 25:17) срещу Гърция, с което събра 4 точки, но не успя да измести България от тройката заради по-лошия си точков коефициент. Национален селекционер на кадетките е Десислава Величкова, от олимпийското звено на БФ-волейбол, а консултант и мениджър на тима – бившият старши треньор на девическия национален отбор за старша възраст и бивш наставник на „Казанлък Волей “ Стоян Гунчев – Чугуна.

В състава на националките заслужено попаднаха 3 от най-талантливите млади състезателки от силната казанлъшка волейболна школа. Това са либерото Златина Салабашева, разпределителката Василена Папанова и 183-сантиметровата посрещачка Диана Казакова. Последната единодушно бе определена за най-добър изпълнител на сервиси от завършилото наскоро държавно първенство за девойки младша възраст, където казанлъчанки станаха вицешампионки на България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram