Казанлъшки младоженци даряват с щастие и надежда деца сираци

Купища играчки, дрешки и други детски полезни вещи събраха на сватбата си Анета и Иван Добреви, те се врекоха във вечна вярност през уйкенда на ефектно тържество на Крънско ханче. Вместо цветя и младоженците имаха желание, към гостите на своята сватба да донесат играчки и дрешки. Събраните подаръци новото казанлъшко семейство ще дари на дом за деца сираци в страната. Желанието на младоженците сватбеното тържество да стане и повод за благотворителност и част от тяхното щастие да бъде предадена на деца в нужда, било веднага подкрепено от поканените гости и те пристигнаха на церемонията по бракосъчетаването с пакети за целта.

Самото сватбено тържество на Ани и Иван също бе изключително интересно.
Младоженецът и кумовете са танцували дълги години в местния ансамбъл „Арсенал”, голяма част от танцьорите сега са студенти в Пловдивската академия за танцово изкуство.

Немалко от тях танцуват сега в ансамбъл „Тракия” и затова сватбата се превърна в ефектно преживяване под знака на българския фолклор и националния дух.

Повече от 4 часа от сватбеното тържество се показваха уникални танци от българския фолклор. Сред многото специални поздрави направи впечатление този от бащата на младоженката, Динко Добрев, който също бе в бе в тази стилистика. Бившият преподавател в казанлъшкия Механотехникум  показа,  че танцът е в кръвта и е до живот. Кръшен танц изви в чест на новобрачните Добрев, който заедно с дъщеря си изнесе фолклорно представление и изненада булката и младоженика.
Калоферски народен оркестър, много изпълнения на живо, бяха част от изненадите на сватбената вечер.
„Голо хоро“ изиграха в ранните часове голяма част от мъжете на сватбеното тържество.

DOB_9957DOB_9438

Част от многобройните изненади и поздрава на бащата Динко и дъщеря му към младоженците може да видите във Фейсбук страницата на „АртАудио“

https://www.facebook.com/photo.php?v=10154444986190608

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram