Извършваната сеч край с. Овощник е законосъобразна, спазени са всички процедури

По повод публикацията в сайта Press TV и фейсбук страницата Телевизия ПрессТВ и радио Вис виталис, Община Казанлък информира гражданите, че извършваната сеч в землището на с.Овощник е във връзка с реализирането на Годишния план за 2014 г. за ползване на дървесина от Общински горски фонд, одобрен с Решение № 813/28.11.2013 г. на Общински съвет – Казанлък.
Дейността се изпълнява от фирмата, избрана за изпълнител на дейностите по управление на общинските горски територии, след проведена процедура и Решение № 929/23.04.2014 г. на Общински съвет – Казанлък.
Издадено е позволително за сеч от Изпълнителната агенция по горите, в което са заложени условията и сроковете за реализиране на мероприятията по сечта и извозването на дървесината, и почистването на сечището.
Преди започването на сечта, насажденията са маркирани, съставена е сортиментна ведомост и е извършена проверка на място на 25.05.2014 г. от упълномощени представители на Община Казанлък, Кмета на с.Овощник и представител на фирмата изпълнител. На обекта са поставени указателни табели.

Юлия Младенова във Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram