Ибушев: Само деца не се правят с ток! Държавата да се намеси в енергийния сектор!

„Категорично се противопоставяме на увеличаването на цената на тока за промишлени цели! Ние сме на вятъра и бурята на световната конкуренция. Повишаването е риск за орязвянате на заплати, ваучерите или трудовите норми. Само деца не се правят с ток!“, заяви категорично Николай Ибушев, директор на оръжейницата „Арсенал“ преди минути по време на митинга-протест срещу вдигането на електроенергията за предприятията.

На територията на военния завод на протестната акция бе приета съвместна декларация в подкрепа на работодателските организации, в чийто текст се констатира кризата от години в българската енергетика и се настоява за специалната намеса на държавата в сектора.

Хиляди работещи в казанлъшката оръжейница „Арсенал“ подкрепиха протеста срещу увеличението цената на промишления ток.

 

Синдикалните организации в най-голямото машиностроително предприятие в България, в което се трудят над 7 хиляди души, казанлъшката оръжейница „Арсенал“ категорично заедно с ръководството на фирмата се противопоставиха на повишаването цената промишлената електроенергия.

Арсеналци се включиха в националния протест, в който хиляди фирми и работещи у нас протестират срещу неуредиците в енергийния сектор, отразяващи се върху работещите.

 

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram