Полицейска хроника

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно незабавно полицейско производство, разкрито е едно и са регистрирани други шест престъпления.

 

Незабавно производство

На 28 юли в 00.50 ч. в с.Бузовград, общ.Казанлък на ул.“Чудомир“ е спрян за проверка л.а.“Фолксваген Голф“, собственост и управляван от Д.П. на 47 години. Същият е тестван за употреба на алкохол с техн.средство „Алкотест Дрегер 7410“, който е отчел 1.67 промила. По случая е образувано незабавно производство.

 

Разкрити престъпления

На 23 юли в ОДМВР-Ст. Загора образувано досъдебно производство за извършена кражба на л.а. „Мерцедес“ от заложна къща „Финанс Консулт“ ЕООД . От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на престъплението е Г.Г. на 40 години от гр.Ст.Загора. С постановление на Районна прокуратура Г.Г. е задържан за срок до 72 часа  и е внесено искане до Районен съд – Стара Загора за вземане на МН „Задържане под стража“.

 

По-характерни престъпления

На 27 юли в 08.10 ч. в РУ-Казанлък е получен сигнал от 53 – годишен мъж от гр.Казанлък, че за времето от 20.00 ч. на 26.07. 2015 г. до 08.00 ч. на 27.07.2015 г., неизвестен извършител, след като взломил халките на катинара на гаража му, находящ се на бул.“23-ти пех. шипченски полк“, е проникнал в него и извършил кражба на 4 зимни автомобилни гуми с монтирани на тях стоманени джанти. Образувано е досъдебно производство.

 

На 27 юли в 19.40 ч. във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 85 – годишна жена от с.Ново село, общ.Ст.Загора, че около 16.00 ч. неизвестен извършител, чрез използване на подбран или подправен ключ, е проникнал в дома и и е извършил кражба на сумата от 220 лв. Образувано е досъдебно производство.

 

На 27 юли около 09.30 ч. в Участък – Мъглиж е получен сигнал от 59 – годишна жена от гр.Казанлък, че от канцеларията и, находяща се в сградата на Община – Казанлък, неизвестен извършител е извършил кражба на мобилния и телефон. Образувано е досъдебно производство.

 

На 27 юли около 19:45 ч. в ОДМВР-Ст.Загора е получен сигнал от 75 – годишна жена от гр.Ст.Загора, че на същата дата неизвестно лице я е въвело в заблуждение по телефона. Същият и заявил, че дъщеря и е претърпяла ПТП, в което е убила дете от ромски произход, и за да не влезе в затвора трябва да плати 28 000 лв кръвнина. Възрастната жена е оставила сумата от 1830 лв. пред вратата. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 27 юли в 17.30 ч. във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 30 – годишна жена от гр.Варна, че около 17.00 ч. от личния и автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран на паркинга на магазин „Кауфланд“ в гр.Ст.Загора,е извършена кражба.  На място е установено, че неизвестен извършител, чрез използване на подбран или подправен ключ е отключил автомобила и извършил кражба на кожена дамска чанта, калъф за очила, флашка, ключ за служебен шкаф, 2 мобилни телефона, ключове и др.вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 27 юли в 20.30 ч. в РУ-Казанлък е получен сигнал от ФСМП-Казанлък за прието дете с изгаряния от с.Скобелево, общ. Павел баня. На място е установено, че пострадалато дете е на 2 г. от гр. Карлово. 18 – годишната майка е заявила, че около 20.00 ч. на същата дата детето е излязло от стаята и в коридора е съборило тенджера от ел.печка с вряща в нея вода и се е заляло. От извършения преглед във ФСМП е установено, че детето е с 60 % изгаряния по тялото. Транспортирано е за лечение в „Клиника по изгаряния“ в гр.Пловдив с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

 

Пътно – транспортни приозшествия

На 27 юли около 10.30 ч. в гр.Ст.Загора по ул.“Св. Княз Борис I“ към кръстовището с ул.“Х.Д. Асенов“ се е движил л.а.“Джип Гранд Чероки“, управляван от П.Д. на 25 години.  При извършен десен завой на юг по ул.“Х.Д.Асенов“ блъска пресичащата от необозначената пешеходната пътека 79 – годишна жена от гр.Ст.Загор. При удара пешеходката пада на пътя и получава черепно мозъчна травма, фрактура на черепа, хематом на мозъка,охлузвания по тялото и др. Настанена е в ОАРИЛ Ст.Загора с опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техн.средство „Алкотест Дрегер 7510“ с нулев резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram