Отново медал за малката „лястовица“ Денис

Водачите в класирането в Черноморската колоездачна лига при момчетата – Йордан Петров /“Сините камъни“ Сл, мл. в./, и Даниел Иванов /“Загорец“, Н.З./, спечелиха купата „Равда“.

Това бе предпоследният, 11. кръг, от веригата критериуми на шосе, която започна още през март в Поморие.

Преди надпреварата в крайморското селище беше ясно, че и Йордан, и Даниел, са недостижими за крайната победа в своите възрастови групи, но въпросът беше дали те ще бъдат достатъчно мотивирани да покажат какво могат и в предпоследния старт. А те могат доста – Данчо не е бил първи само два пъти досега, а Даниел – само веднъж, а междувременно стана и републикански шампион.

За радост на многобройните зрители, струпали се край старт-финала през сградата на кметството в центъра на селото, и двамата фаворити, както впрочем и достойните им опоненти, се отнесоха отговорно към състезанието и то стана интересно. Пък и наградите, осигурени от домакини, организатори и спонсори, бяха доста и все хубави.

Момчетата от т. нар. младша възраст – 11-12 г., направиха 9 обиколки на трасето от 820 м, като всяка трета обиколка завършваше със спринт за точки, по които ставаше класирането.

Сливналийчето Йордан Петров облече преди старта – като лидер – почетната лазурна фланелка с изрисуваното на нея морско конче и това допълнително го амбицира да кара по шампионски. И той направи точно това, като събра 13 точки, допускайки да бъде изпреварен само на един от спринтовете от заелия второто място казанлъчанин Денис Искрев /“Лястовица“/. Трети се класира Петьо Димитров /“Дием спорт“/, с 8 точки, като той е един от тримата претенденти за второто място в крайното класиране. Третият е също бегач от „Сините камъни“ – Стелиян Петров, който този път не взе точки, но има в общия си актив една повече от съперниците си – 34. С по 33 са Денис и Петьо.

Последният, 12. кръг от веригата състезания от Черноморската лига, е на 4 октомври 2014 г. в Слънчев бряг за едноименната купа.

 

Класиране

 

Купа „Равда“ /11. кръг/

 

Момчета младша възраст

 

1. Йордан Петров /С. кам., Сл/       13 т.

2. Денис Искрев /Ляст., Кз/              8

3. Петьо Димитров /Дием спорт/,      7

4. Ангел Ангелов /Равда/                 5

5. Стелиян Петров /С. кам., Сл/

6. Теодор Костов /Ляст., Кз/

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram