Новини от вас: Добре дошли в Бул-ГЕЙ-рия

„През уикенда се отбихме с мои приятели от чужбина в един от големите хипермаркети в Казанлък, където се натъкнахме на „чудничък“ пътеводител на английски език, който уж трябва да представи най-интересните забележителности на милата ни татковина! Две прекрасни дечица в народни носии красяха кориците на изданието, което е от 2009 година. Дотук добре-само че на една от страниците, която признавам си, може би не дотам законно снимах, за да Ви я покажа –открих две статии, които признавам си ме втрещиха. На първата с явна гавра с името на страната ни, а именно Бул-ГЕЙ-рия , се съобщава на туристите следното:

„Гей общността си дава среща в България“ –„ Нощният живот в София дава на гейовете и лесбийките много свободно време и място за срещи“, като дори са описани подобни места. Втората статия е със заглавие Поп-фолк музика и подзаглавие „Звукът на България“ , придружен, разбира се, с „кифленска“ снимка на Преслава. В текстчето се казва, че тази музика, видиш ли, дори си има собствено име „чалга“ и звезди от сорта на Екстра Нина, Азис и Магапаса!

Без да коментирам и останалата част от пътеводителя, в която много нескопосано са избрани красотите на България и отвратителния стил на писане на гида, ще задам няколко въпроса, на които даже не искам отговор:

  1. Нормално ли е в град като Казанлък(или който и да е), който трябва да се рекламира чрез туризма, да се продават подобни издания?
  2. Кой трябва да контролира съдържанието на тези издания ?
  3. Защо при наличието на деца с носии на корицата, звукът на България е чалга, а не народната ни музика?
  4. Защо се продават издания от преди 7 години, с тотални глупости в тях ?
  5. Защо корпоративни интереси трябва да променят мнението на един чужденец за красивата ни страна?
  6. Защо се допуска подигравка с името на България –какво е това Бул-ГЕЙ-рия ? Това не е ли подсъдимо и не нарушава ли Конституцията на България?“

 

С уважение: Живко Иванов

13866699_10206972152879310_2043340997_n 13867004_10206972152839309_2124325920_n

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram