Заловиха „Бони и Клайд“, обрали бензиностанцията в Шейново

Лишаване от свобода от три до десет години грози извършилите обира на бензиностанция  в Шейново.  Две момчета от Казанлък Диян на 25, Ростислав на 25 и 25 годишната Андриана са извършили въоръженият обир на бензиностанция в Шейново.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Диян и Ростислав  за това, че на 19 юли 2016 г. в с.Шейново, в съучастие помежду си и с Андриана, чрез използване на сила и заплаха са отнели паричната сума от 620 лв. от служител на бензиностанция – престъпление по чл.198, ал.1 във връзка с чл.20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 19 юли  2016 г. около 4.55ч. в с.Шейново, общ.Казанлък, в съучастие помежду си и след предварително разпределение на ролите двама от извършителите – Диян Д. и  Андриана В., на 25г., с поставени на главите им маски и въоръжени с оръжие – пистолет са отнели паричната сума от 620 лв. от владението на 22-годишен служител на денонощната бензиностанция. Спрямо него обвиняемите са използвали сила – нанесли са му юмручен удар в лицето, заплаха с оръжие и са го приканили с думите „Дай парите“.Така го принудили да отвори шкаф в едно от помещенията на бензиностанцията, където се съхранявала паричната сума.От шкафа парите отнела Андриана В. Третият обвиняем Ростислав Б. на 26г.наблюдавал и охранявал действията на другите двама извършители, като управлявал и автомобил, с който тримата напуснали местопроизшествието.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителите му, престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3  до 10 години, че съществува реална опасност лицата да се укрият от органите на разследването, както и да извърши друго престъпление, ако спрямо тях бъде взета по – лека мярка за неотклонение.

Определенията на Районен съд – Казанлък подлежат на обжалване пред Окръжен съд-Ст.Загора.

Спрямо Андриана В.  е определена мярка за неотклонение “Подписка“ и „Забрана да напуска пределите на Република България“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram