Георги Ранов присъства днес на редовно заседание на Общинския съвет на Мъглиж

Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на редовното заседание на Общинския съвет на Мъглиж.

Дневният ред включваше 23 точки. Общинските съветници взеха решение да предоставят имот в землището на с. Тулово за изграждане на ракетна площадка от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

С пълно единодушие съветниците упълномощиха кмета Господин Господинов да приеме дарение в размер на 48 000 лв., с което ще бъде оборудвана фитнес зала в Спортно-младежкия център в Мъглиж.

Единодушно беше взето и решението за преобразуване на имоти от публична в частна общинска собственост. Става въпрос за читалище „Пробуда-1869” в града. То ще бъде ремонтирано по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. На първия етап ще бъдат извършени ремонт и реконструкция на покрива на сградата.

Общинските съветници решиха също Община Мъглиж да кандидатства по същата програма с проекти за преустройство, основен ремонт и обновяване на читалището в с. Зимница и за оборудване и обзавеждане на читалищата в с. Ягода и в с. Тулово.

В края на заседанието зам.-кметът Душо Гавазов изказа благодарност от името на жителите на общината за съдействието и бързото решаване на въпроса с прехвърлянето на собствеността на третия етаж на сградата на Общината на Община Мъглиж.

Инж. Ранов от своя страна поздрави съветниците за експедитивната им работа и взетите решения в полза на гражданите на Мъглиж и другите села от общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram