Пламен Караджов влезе в Областната БСП, Николай Терзиев излезе

За зам.-председател на Областния съвет на БСП в Стара Загора бе избран казанлъчанинът Пламен Караджов. Той поема ресора „Местна власт и местни политики“ от днес.

Караджов е председател на групата съветници на столетницата в казанлъшкия местен парламент, той е популярен като острието на опозицията сред старейшинството.

Тази вечер бе проведено заседание на Областния съвет на БСП, но което бе избрано ръководство, което да подпомага работата на новия председател Румяна Динева.

В Изпълнителното бюро ще участват Даниела Лекина с ресора по партийната дейност, Светла Боянчева, председател на БСП и на Общинския съвет на Гълъбово, ще поддържа връзките със структурите на гражданското общество, общинският председател на червените от Братя Даскалови Веселин Калчев  ще завежда младежката политика, Иванка Димитрова от Гурково ще е организационен секретар. Председателите на социалистите по общини: от Павел баня-Атанас Пъдев, Мъглиж-Дияна Янева, Раднево-Марияна Тотева, Чирпан-Стоян Генов и от Николаево-Пенка Генчева, попаднаха в Изпълнителното бюро също. От състава му, обаче, изпадна казанлъшкият общински председател Николай Терзиев, той не беше предложен изобщо, заради тежки проблеми в казанлъшката организация, станали достояние на национално ниво.

За предстоящите президентски избори заседанието сформира Предизборен щаб, начело ще е областният лидер Румяна Динева, заместници ще са й народните представители от региона Драгомир Стойнев и Георги Гьоков. Двамата депутати влизат и в 13-членното Изпълнително бюро на Областния съвет на БСП в Стара Загора.

40 автобуса вече са ангажирани, за да транспортират социалисти от областта към връх Бузлуджа, където в края на седмицата ще се проведе традиционният партиен събор, стана ясно на заседанието, налице е готовност да бъдат ангажирани и допълнителни в случай на още желаещи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram