Общината посредничи на измамник?

В Районно управление ,,Полиция“, Казанлък е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за измама.

Интересен факт е, че посредник при този опит за измама е била Община Казанлък.

В сградата на „Розова долина” №6 пристигнал мъж, който се представил за служител на Министерството на образованието. Той се срещнал със заместник кмета Лилия Цонкова и поискал да бъде организирана среща с директорите на държавни училища на територията на Казанлък. Без да поиска да се легитимира или да му бъде изискан документ за служебна идентификация,  Лилия Цонкова организира такава среща. На нея въпросният ,,представител на МОН,,  изискал от директорите да му изпратят по e-mail информация от какви ремонти се нуждаят училищата,  с мотива, че има много средства за усвояване. Към информацията за ремонтите директорите трябвало да приложат и личните си данни.  Въпросният мъж, представил се като Красимир Ботев, не оставил никакви координати, освен електронна поща. Срещата била организирана от Цонкова през месеца май тази година, седмица преди изборите за Европарламент.

За разлика от заместник кметицата един от директорите се усъмнил и подал жалба. Но пък друг чинно изпратил на имейла на мнимия служител цялата искана информация.

След направена проверка,  разпоредена от главния секретар на образователното министерство, става ясно, че такъв служител не съществува. Възниква въпросът знаела ли е Лилия Цонкова що за човек приема и му съдейства? Защо не е проверила в МОН, а е побързала да свика срещата? Умишлен ли е опитът да въведе в заблуждение директорите на училища? Ако това е станало без нейно знание,  защо не му е изискала документ за легитимация ? И как въпросният човек е влязъл в Общината, след като има строг пропускателен режим? Очевидно в Община Казанлък може да влезе всеки измамник.

За случая е сезирана Прокуратурата, която ще изяснява има ли Община Казанлък съдействие в случая.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram