В Стара Загора събарят незаконни къщи в Казмера Казанлък ги строят

Единственият начин за борба с незаконното строителство  е то да бъде премахнато, няма друг начин, по който да се реши този проблем. Това заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров, при поредната акция за събарянето на 9 незаконни ромски  постройки бв старозагорския квартал „Лозенец“.

Според Тодоров ромите изсичали и близките гори.

В Казанлък районът Казмера от години видимо се населява с роми, като законността на постройките там е под въпрос или поне няма официални данни какъв е размерът на незаконното строителство там. 

„Не може едни да плащат за отстъпено право на строеж, да тръгват по законния ред, да си плащат данъците  , съответно такса смет, други пък да се самонастаняват незаконно и да бъркат реда в квартала. Защото боклукът, който изхвърлят, те го изхвърлят нерегламентирано, не в кошове, просто в полето и по този начин създават проблеми и за общината, за живущите в квартала и   за всички въобще в града.“ заяви още кметът на Стара Загора.

https://www.youtube.com/watch?v=8_uJuqI7jFg

Припомняме ви, че при събарянето на ромски къщи в Мъглиж преди години, вълна от роми се запътиха към Казанлък, където се самонастаниха. Не се наблюдават сега такива тенденции при събарянето на къщи в Стара Загора, но като цяло не са изключени, тъй като ромските махали също се настаняват жители от много други общини.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram