Вяра приюти Маша и децата й

Майката Мария Бошнакова и четири й деца, напуснали църковно жилище по принуда, бяха приютени от благородна казанлъчанка. Вяра Кънева даде апартамента си за временно настаняване на бездомните. Вяра и Мария не се познават. Кънева реагирала мигновено на информациите за пропъждането, взривили медиите и социалните мрежи, и предложила приют.

„Не познавам нито Мария, нито децата й. Реагирах импулсивно на новините за оставащи на пътя непълнолетни. Имам неголямо жилище, на първо време могат да го ползват, докато се устроят по някакъв начин”, каза за Пресс тв Вяра Кънева. Жената предала ключа още вчера на рускинята Маша. Не е поставяла условия за наем, нито за срок.

Апартаментът, в който влязоха вчера Маша и отрочетата й Саша, Ели, Влади и Ники се намира на казанлъшката улица „Ал.Пушкин”. Той е собственост на Вяра Кънева, добре познато име сред  местните интелектуалци. Вяра има издадени три стихосбирки с хайку, автор е и на уникална бижутерия.  Работи в магазин и е майка на пораснала дъщеря, отгледана без баща.

Домът, откъдето бяха изведени Маша и децата й е собственост на Българската православна църква, тя прати съдия-изпълнител да го освободи. Причината е фактическата раздяла на свещеник Цанко и попадията Мария преди три години. С аргумента, че жилището не се ползва от църковен служител, Митрополията поиска от Бошнакова и четирите й деца да го изпразнят. Драмата се разигра преди два дни в Казанлък. Бошнакова е руски гражданин и няма имоти у нас. Безработна е, няма развод с поп Цанко и вече е отказала един път предложено й общинско жилище.

Казусът „деца на пътя” в Казанлък намери временно решение, благодарение на хуманната реакция на Вяра Кънева.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram