“Безопасност на пътя” – интерактивни игри и викторина с Детска полицейска академия

Четирима агенти от Детска полицейска академия  днес демонстрираха знанията си по пътна безопасност пред 37 деца, участници  в лятната превантивна програма на МКБППМН към община Стара Загора. Тази година “Забавна ваканция 2014 ” е една от мерките за повишаване сигурността на децата през лятото. Като ангажиран партньор, ОДМВР – Стара Загора за пореден п ът  се включва в изпъстрената от интересни  дейности програма с две срещи, които се провеждат в два дни  на 24 юли  – “Безопасност на пътя” – интерактивни и игри и викторина  с Детска полицейска академия и на 25 юли в ОУПБЗН – Стара Загора.

Днешното практическо занятие се проведе на площадка с разчертано кръстовище, създадена от Граждански клуб “Липа” Стара Загора, също партньор на МКБППМН. Специално внимание бе обърнато на разпознаването на сигналите на регулировчика. Разделени в четири отбора с капитани малките полицаи от ДПА, децата безпогрешно разпознаваха всеки сигнал и  смело пресичаха кръстовището. За да затвърдят знанията всички се включиха  и във викторина с въпроси за безопасността на пътя, когато са сами вкъщи, когато играят навън или в близост до водоем. За финал на срещата всички присъстващи се  имаха възможността да  бъдат в ролята на истински полицаи и да си направят снимка за спомен в полицейски патрулен автомобил.

На 25 юли  от 10:00 децата ще бъдат на  гости в ОУПБЗН – Стара Загора. Темата на срещата ще бъде “За нашата пожарна безопасност”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram